Dagen tot Koningsdag

  • 00 D
  • 00 U
  • 00 Min
  • 00 SEC

Actueel

Het laatste nieuws…

Oranjefeesten 2024

Categories: Koningsdag,koningsnacht

Drie dagen feest op het Oranjeplein

 

Sint-Oedenrode – Rooi gaat oranje kleuren. Meer oranje dan ooit tevoren. De Oranje Vereniging en Smaakroute Rooi houden samen drie dagen Oranjefeesten op het Kerkplein. Dat wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot het Oranjeplein. “Het wordt een feest voor iedereen, maar we willen vooral ook de jeugd iets aanbieden, zodat ze in Sint-Oedenrode kunnen feesten”, vertelt Gelske van café ’t Straotje 2.0.

Gelske is namens haar kroeg aangesloten bij Smaakroute Rooi, net als ruim twintig andere horecazaken in Sint-Oedenrode. Via die club werd gevraagd wie er oren had om een Oranjefeest mee op poten te zetten met de Oranje Vereniging, op 26, 27 en 28 april. Behalve ’t Straotje reageerden daar De Vriendschap, café de Beuk, Anytyme de Beurs en café ons Thuys positief op. “We zijn een enthousiaste club mensen die er het beste van gaan maken. We zijn er al druk mee bezig!” spreekt Gelske namens iedereen.

Ruud Steenbakkers is al enige jaren actief voor de Oranje Vereniging. De afgelopen jaren hebben ze er iedere keer weer een leuk feest van gemaakt. “Toch zagen we de jeugd vaak naar Eindhoven, Den Bosch of andere steden gaan. Logisch, want daar is meer te beleven, maar met deze Oranjefeesten bieden we ze iets waardoor ze ook gewoon in Rooi kunnen blijven. Het voordeel is dat het lekker dichtbij huis is en dat je niet wordt platgedrukt door de drukte. We hebben een mooi programma samengesteld met elkaar, waardoor het ook voor de jeugd aantrekkelijk is om hier Koningsnacht en Koningsdag te vieren.” Naast deze Oranjefeesten houdt de Oranje Vereniging zich uiteraard ook bezig met de standaard activiteiten zoals de Oranjemarkt, de stormbaan, het lasergamen, een kindercircus en de muziekoptredens bij Odendael. “We denken aan jong en oud”, weet Ruud goed te brengen. Over de verhuur van kramen wordt komende week in DeMooiRooiKrant meer bekend gemaakt.

Programma
Het Kerkplein wordt opgebouwd en ingericht als Oranjeplein. Tijdens Koningsnacht komen er verschillende DJ’s draaien waar vooral de jeugd erg content mee zal zijn. Tijdens Koningsdag staat Oranje al helemaal bovenaan, want dan komen er verschillende Nederlandstalige artiesten, zoals de topper Django Wagner, maar ook de bekende zangers Jan Witlox en Guus Doggen. Kom jij ook lekker meezingen? Op zondag staan er meerdere bandjes van kwaliteit geprogrammeerd.

Of je nu een tiener bent, een twintiger, dertiger of ouder… De Oranje Vereniging en Smaakroute Rooi hebben er samen voor gezorgd dat je tijdens het betreffende weekend genoeg kunt feesten in Sint-Oedenrode. Haal je vrienden over en schuif aan. Houd social media en MooiRooi in de gaten voor nog meer nieuws over de Oranjefeesten.

tekst: www.mooirooi.nl

Author: admin